Klantenservice

Meest gestelde vrageN

Hoe werkT een Bijbeltekst-sms-je per daG?
Wat kost het?
Waarom kost het 25 cent?
Met welke mobiele operators werkt het?
Wat zijn de voordelen om een sms te ontvangen?
Wat zijn onze uitgangspunten?
Waar komt het logo vandaan?
Is een SMS niet veel te kort om een bijbeltekst in te zetten?

Van wie gaat Bijbeltekst.com uit?
Welke bijbelvertaling wordt gebruikt?

contact

PRIVACY STATEMENT

Algemene voorwaarden SMS-diensten Bijbeltekst.com

KLACHTEN

Suggesties

 

Meest gestelde vragen

Hoe werkT een Bijbeltekst-sms-je per daG?

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Pak je mobiel en stuur een SMS naar nummer 4777 met de tekst ‘bijbel aan’ (denk aan de spatie). Hoofdletters of kleine letters zijn niet van toepassing.

Binnen 5 minuten krijg je een SMS met de bevestiging van de dienst. Je bent nu aangemeld en vanaf de volgende dag krijg je iiedere dag een SMS met een Bijbeltekst.

Als je geen bijbeltekst-sms meer wilt ontvangen, dan kun je je gemakkelijk afmelden. Je stuurt een SMS met de tekst ‘bijbel uit’ naar 4777. Je krijgt een bevestiging dat je afgemeld bent voor de SMS dienst.

Wat kost heT?

Als je jezelf hebt aangemeld ontvang je elke dag (op zondag na) een bijbeltekst via SMS. Voor elke ontvangen SMS betaal je 25 ct. Geprobeerd is om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden, zonder te hoeven inleveren op kwaliteit en reclame.

Waarom kost het 25 cent per opgestuurde SMS?

De opzet van bijbeltekst.com is zonder winstdoelstelling. De intentie is dat het zichzelf kan betalen. Dat betekent dat investeringen en reclame-uitgaven en vaste lasten etc. uit de opbrengsten betaald moet worden. Verder zijn er investeringen nodig om nieuwe initiatieven op te starten.

In het brengen van zg. contentdiensten is bijbeltekst.com niet de enige. Er zijn veel meer van dit soort content diensten (bv moppen, weerbericht dating etc.). De gemiddelde prijs is daar ongeveer 55ct per opgestuurde SMS. We hebben ervoor gekozen om de prijs zo laag mogelijk te houden en met 25 cent is de verwachting dat het kostendekkend zal zijn.

Mocht je nog vragen of slimme ideeen hebben, mail ons. We horen graag van je. info

Met welke mobiele telecombedrijven werkt het?

De SMS-dienst werkt met alle operators in Nederland. De enige uitzondering zijn gebruikers van Tele2 met een mobiel abonnement. Prepaid gebruiker kunnen wel van de SMS-dienst gebruik maken. De oorzaak hiervan ligt in de technische opbouw bij Tele2.

Helaas werkt de dienst ook niet in Belgie.

Wat zijn de voordelen om een sms te ontvangen?

Veel mensen hebben altijd hun mobiele telefoon bij zich. Na aanmelding komt een SMS dagelijks naar je toe, en het vergt geen verdere inspanning. Een SMS wordt altijd even gelezen, daar waar een Bijbel sneller blijft liggen (en helaas soms dagen blijft liggen). De SMS is kort en bondig. Er wordt even stilgestaan bij de Bijbeltekst die deze dag is opgestuurd. De SMS-jes zijn geen vervanging voor het lezen van de Bijbel, daarvoor leest een Bijbel gewoon te lekker.

Wat zijn onze uitgangspunten?

De mensen die bij Bijbeltekst.com werken hebben een christelijke levensovertuiging en zijn actief in hun geloofsgemeenschap.

 • Bijbeltekst.com heeft christelijke uitgangspunten.
 • De inhoud is per definitie opbouwend. Ons product is oprecht en eenvoudig.
 • Het product is niet gericht op geldklopperij, maar op een eerlijke kostenopbouw gebaseerd.

Waar komt het logo vandaan?
Het logo is een variatie op een keltisch driehoek. Keltische knopen (ronde variant) werden al in heidense tijden gemaakt (+/- 700 na Chr.). Echter met de komst van het Christendom in de keltische cultuur werd het verfijnd. Dit komt sterk tot uitdrukking in het boek van Kells dat een bijbel is met zeer fraaie tekeningen en knopen en vervaardigd in een klooster op het eiland Iona dat voor de Schotse kust ligt. (Tegenwoordig is het boek te zien in Dublin)

Er is nooit een symboliek of betekenis aan de knopen verbonden (ook niet in christelijke tijden). De driehoek is echter een uitzondering. Het werd gebruikt om de Godheid - Vader,Zoon en Heilige Geest uit te leggen. Elke boog van de driehoek is onmisbaar om het volledige symbool te maken, net zoals bij de Godheid.

Is een SMS niet veel te kort om een Bijbeltekst in te zetten?
Nee. In een SMS gaan 160 karakters. Daar kun redelijk veel mee schrijven. In een standaard Bijbel met 2 kolommen per pagina 3 a 3,5 regels. De meeste kern teksten (bv Rom 2:23) zijn al in 160 karakter te zetten. Natuurlijk kan niet alles en het blijft oppassen dat de tekst niet zo verknipt wordt dat er iets heel anders bedoeld word dan wat er in de SMS staat. De SMS-jes worden bij voorkeur niet ingekort tot SMS-taal (w8 ff etc), tenzij het niet anders past (bv. Jezus Christus naar JC).

Van wie gaat Bijbeltekst.com uit
Bijbeltekst.com is een semi-commerciëel bedrijf die jou elke dag een bijbeltekst toestuurt via SMS. Dit doen wij in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap.De doelstelling mensen elk dag de waarde van de bijbel mee te geven. Er is voor deze dienst geen winstoogmerk.

Welke bijbelvertaing wordt gebruikt
Alle teksten komen uit de Nieuwe Bijbel Vertaling, de NBV. Deze is in 2004 uitgebracht en de meest moderne vertaling beschikbaar.

 

Contact

De mensen die bij Bijbeltekst.com werken, werken op part-time basis. Op dit moment kunnen we nog geen telefonische ingang bieden. Mocht je vragen hebben, dan zou de 'meest-gestelde-vragen'- lijst antwoord kunnen geven. Heb je nog vragen, dan kun je ze stellen via mail. Je bent als klant belangrijk voor ons en we trachten zo spoedig mogelijk jouw e-mail te beantwoorden.

Bijbeltekst.com
Vinkenstraat 36
2025VV  Haarlem

Tel: 023-5450815
e-mail: contact@bijbeltekst.com

Trade register: 34229334
ING bank: 66 24 79 432

 

Privacy statement

De klant erkent dat Bijbeltekst.com alle berichten en logfiles bewaart gedurende zes maanden ten gevolge van wettelijke verplichtingen, alsmede het feit dat Bijbeltekst.com deze gegevens afstaat aan de overheid indien deze hier om vraagt.

De gegevens van de klant en andere door hem verstrekte gegevens worden opgenomen in de databank van Bijbeltekst.com. Bijbeltekst.com is gerechtigd anonieme en demografische informatie over de klant voor het verbeteren van de dienstverlening van Bijbeltekst.com. De gegevens worden niet voor marketingdoeleinden aan derden ter beschikking te gesteld.

 

Algemene voorwaarden SMS-diensten Bijbeltekst.com

 • Bijbeltekst.com streeft naar zo correct mogelijke berichtsturing.
 • Bijbeltekst.com stelt alles in het werk met het oog op een verzending van bijbelverzen maar kan niet garanderen dat zich geen storingen of onderbrekingen voordoen. Onder geen beding kan Bijbeltekst.com aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke storingen of onderbrekingen, of kunnen deze leiden tot terugbetalingen of prijsaanpassingen, tenzij in geval van opzettelijke fouten van Bijbeltekst.com.
 • De sms-diensten zijn opvraagbaar via de operatoren KPN, Orange, T-mobile, Telfort, Vodafone en de verschillende virtual operators (Voorbeeld: Hema, Albert Heijn, Ortel en Tele2 prepaid).
 • Bijbeltekst.com aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor storingen of onderbrekingen die zich voordoen bij de verzending van de sms-berichten via de verschillende mobiele netwerken.
 • Bijbeltekst.com kan geen informatie verstrekken over de technische beschikbaarheid van deze netwerken. Hiervoor moeten de gebruikers zich tot de operatoren wenden.

Voor sms-berichten die in Nederland verzonden worden naar het nummer 4777 en sms-berichten die je ontvangt van het nummer 4777 betaal je 0,25 euro. Vanuit het buitenland kunnen operatoren – afhankelijk van de abonnementsformules - eventueel toeslagen aanrekenen. Mits de operatoren deze toeslagen zelf op elk ogenblik kunnen wijzigen, kan Bijbeltekst.com hierover geen informatie verstrekken.

 

Klachten

Je bent als klant belangrijk voor ons en we stellen jouw klacht op prijs. Je kunt je klachten melden via contact@bijbeltekst.com.

Vergeet niet te vermelden:

 • De aard van de klacht
 • Je contactgegevens
 • Een eventuele oplossing, mocht je die voor ogen hebben.

We nemen je klachten serieus en gaan op zoek naar een oplossing.

 

Suggesties

Jouw suggesties zijn van harte welkom. We zijn op dit moment al verder met de ontwikkeling van nieuwe diensten en dat kan best jouw suggestie zijn. We stellen jouw tips en ideeën en opmerkingen op prijs en je wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen: contact@bijbeltekst.com

Bijbeltekst.com © 2005 | Privacy Policy | Terms Of Use